Veilige kerk

De kerk moet voor iedereen een veilige plek zijn. Maar ook binnen de kerk komt grensoverschrijdend gedrag voor. Dit kan voor slachtoffers ernstige gevolgen hebben. Reden voor de kerk om dit misbruik zoveel mogelijk te voorkomen en maatregelen te treffen om het kwaad van het misbruik te stoppen. Binnen onze kerk hebben we hiervoor interne vertrouwenspersonen aangesteld. Zij vervullen een onafhankelijke, neutrale positie tussen kerkenraad en gemeenteleden. Bij hen kunnen (vermoedens van) misbruik worden gemeld. Naast een luisterend oor, kunnen zij informatie en begeleiding geven over mogelijke vervolgstappen die gezet kunnen worden. De vertrouwenspersoon heeft een geheimhoudingsplicht en hecht grote waarde aan de keuzes van de melder.

De vertrouwenspersonen binnen onze gemeente zijn: Jarita Wiersum en Christa Oosterhoff.

Wilt u in contact komen met de vertrouwenspersonen, dan kunt u bellen of mailen naar:

- Jarita Wiersum | 0681599987 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

- Christa Oosterhoff | 0639593382 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Slachtoffers van seksueel misbruik in kerkelijke relaties kunnen hun verhaal ook kwijt bij het Meldpunt Misbruik. Voor meer informatie, zie www.meldpuntmisbruik.nl.Profielschets van de vertrouwenspersoon

Gedragscode Werkers in de kerk

Omgangsregels veilig kerkwerk